Luchtbevochtiger vullen met gedemineraliseerd water

Luchtbevochtiger vullen met gedemineraliseerd water

Vul uw luchtbevochtiger met gedemineraliseerd water oftewel demi-water.

De koude dagen staan weer voor de deur en de verwarming gaat omhoog. Dit wil zeggen dat er binnen in huis of op kantoor een drogere lucht ontstaat.  Door verwarming verdampt het vocht waardoor er geen goede balans onstaat. Er word daardoor aangeraden om een luchtbevochtiger te plaatsen om de luchtvochtigheid op pijl te houden. Dit is voor mens, dier en interieur beter. Denk aan meubels zoals kasten, tafels en houtenvloeren. Ook is het  beter voor de leefbaarheid om in huis of op kantoor gebruik te maken van een luchtbevochtiger. De vochtpercentage dient tussen de 40% en 60% te zijn wat goed is voor de luchtwegen, huid, ogen en voorkomt uitdroging.

Veel mensen vullen een luchtbevochtiger met normaal kraanwater waardoor er een hoog verbruik is van filters doordat de kalk zich hier in afzet. Wij raden aan om een luchtbevochtiger te vullen met gedemineraliseerd water oftewel demi-water. De luchtbevochtiger en de filters zullen hierdoor langer meegaan en voordeliger in gebruik zijn.

Wanneer er gedemineraliseerd water in een luchtbevochtiger wordt gebruikt zal er geen kalk afzetting meer zijn op meubels. Normaal kraanwater verdampt / vernevelt en neemt kalk mee wat neerslaat op meubels en hierdoor een witte gloed, stofachtige waas op uw meubels achter laat.

Gedemineraliseerd water oftewel demi-water is water waar alle verontreinigingen zoals kalk, zouten, mineralen en ijzer uit zijn gefilterd. Deze deeltjes zullen dus vanuit uw luchtbevochtiger niet meer neerslaan op meubels of worden ingeademt. Hierdoor  ontstaat een schonere lucht in uw leef of werkomgeving.

Vul daarom uw luchtbevochtiger met gedemineraliseerd water.