Extreem schoon en hoge kwaliteit gedemineraliseerd water van 0,1μS – 0,2μS microsiemens geleidbaarheid nodig? Maak het eenvoudig zelf met de ionenwisselaar.

Gebruikt u, of heeft u extreem hoge kwaliteit gedemineraliseerd water oftewel demi-water nodig met een geleidbaarheid van 0,2μS of zelfs lager?

Dan kunt u dit eenvoudig en voordelig zelf maken met de dubbele ionenwisselaar !

Zoals u misschien ondertussen al heeft gelezen kunt u eenvoudig en voordelig gedemineraliseerd water zelf maken. De kwaliteit van gedemineraliseerd water wanneer u de ionenwisselaar gebruikt en het zelf produceert, is veel zuiverder dan wat u normaal aankoopt in bv een jerrycan of ibc.

De geleidbaarheid van gedemineraliseerd water in een jerrycan of ibc ligt rond de 8μS. Wanneer u van kraanwater, met het demi-water maak systeem zelf gedemineraliseerd water maakt, kunt u eenvoudig 0,1μS – 0,2μS halen. Zie hiervoor onze datasheet.

 

Extra hoge kwaliteit gedemineraliseerd water vereist, maak het eenvoudig met de dubbele ionenwisselaar.

 

Wilt u nog schoner gedemineraliseerd water met een constante lage geleidbaarheid van 0,2μS of lager? Dan zijn er bedrijven die het gedemineraliseerd water extra behandelen om de extreme lage waardes te verkrijgen. Het demi-water is erg kostbaar.

Maar wist u wanneer de dop wordt verwijderd de kwaliteit al direct achteruit gaat en de duur betaalde gevraagde waardes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

U gaat er vanuit dat de kwaliteit behouden blijft. Maar het wordt naar mate dat u de dop keer op keer verwijderd slechter doordat er verontreiniging door zuurstof binnen dringen en de waardes omhoog schieten. Met de ionenwisselaar kunt u keer op keer vers gedemineraliseerd water van hoge kwaliteit zelf produceren.

 

Hoge kwaliteit gedemineraliseerd water zelf maken met een dubbel demi-water maak systeem / ionenwisselaar.

 

Om de juiste en het hoge kwaliteit gedemineraliseerd water te behalen en te behouden hebben we het volgende. Namelijk 2 saleskits naast elkaar. Zie afbeelding! De eerste saleskit wordt direct op uw waterkraan aangesloten. De 2e saleskit word er naast geplaatst en is verbonden met de meegeleverde slang die bevestigd zit aan de onderzijde van de eerste saleskit.

De eerste saleskit dient als voorreiniging waar aan de onderzijde al direct perfect demi-water wordt geproduceerd. Zie de datasheet voor de kwaliteit.

 

Omdat het eerste geproduceerde gedemineraliseerd water uit de eerste saleskit direct in de 2e saleskit stroomt en daar zijn verdere reiniging ondergaat. Herhaalt het proces zich en zakken de waardes verder en word de kwaliteit nog hoger. Constante  waardes van 0,2μS microsiemens geleidbaarheid en lager zijn hier geen uitzondering. Het vers geproduceerde gedemineraliseerd water tapt u af aan de onderzijde van de tweede saleskit.

 

Constante hoge kwaliteit gedemineraliseerd water behouden met de ionenwisselaar. 

Met de 2e saleskit met daarin het buispatroon kan enorm veel demi-water worden aangemaakt omdat de eerste saleskit als voorreiniger functioneert. Saleskit 1 met daarin de buisproon, zal naar normale maatstaven verkleuren en dient aan het einde van zijn levensduur te worden verwisseld. U ziet het aan de verkleuring van de harsen, die van groen naar blauw verkleuren. De 2e saleskit met daarin de buispatroon gaat verkleuren nadat buispatroon 1 is uitgewerkt en dient ook te worden gewisseld met een nieuwe buispatroon.

Omdat de 2e patroon nog lang niet aan het einde van zijn levensduur is kunt u deze blijven gebruiken, alleen wordt deze verplaatst naar saleskit 1 en functioneert nu als voorreiniger.

In saleskit 2 plaatst u een nieuw buispatroon. Om opnieuw gedemineraliseerd water te kunnen produceren laat uw de eerste 1,5 liter demi-water wegstromen en kan het proces van voor af aan beginnen. Zorg voor een vrije uitloop om overdruk te voorkomen!

Wanneer u deze procedure volgt, behaald en behoud u de gevraagde kwaliteit van gedemineraliseerd water die aan uw wensen voldoet. En zeer zuiver van kwaliteit is. Alle verontreinigingen zullen tot extreem lage waardes zakken.

Vanaf nu geen duur gedemineraliseerd water meer kopen maar zelf eenvoudig en goedkoop maken met de ionenwisselaar.

Graag willen we meegeven wanneer het gedemineraliseerd water is geproduceerd eerst te testen voordat u het inzet! Zo heeft u de kwaliteit onder uw omstandigheden in beeld en gemeten of de kwaliteit voldoet. De kwaliteit van het gedemineraliseerd water is afhankelijk van de kwaliteit kraanwater.