Wat we leveren om demi-water te kunnen maken

We proberen het duidelijk toelichten en bij vragen neem gerust contact op. We staan u graag te woord.

Het demi-water systeem is een hoogwaardige ionenwisselaar / demi-water installatie om eenvoudig en voordelige manier van uw eigen leiding-kraanwater, demi-water oftewel gedemineraliseerd water te maken. De saleskit(de benaming van het demi-water systeem) is voorzien van een patroonhouder, waar de buispatroon(navulling) in geplaatst wordt. Zie onder producten de instructie film hoe de demi-water installatie wordt geïnstalleerd!

De saleskit dient u aan te sluiten op een koud waterleiding systeem!

De Saleskit (patroonhouder) wordt standaard geleverd met 2 navullingen, Slangenset, een beugel om de patroonhouder aan de wand te bevestigen, een aftap leiding en een nozzel om op uw kraan aan te sluiten.

U kunt de buispatronen (navullingen) nadien bij bestellen, deze worden geleverd in een verpakking per 2 stuks, 4 stuks of meerdere aantallen. De patroonhouder blijft aan de wand bevestigd en kan jaren worden gebruikt. Het neemt nauwelijks ruimte in beslag!

En geen handeling meer met jerrycans .

Demi water Saleskit aansluiting kraan

 

 

Demi water watertimerDemi-water navulling

 

 

 

 

 

 

 

Als optie kunt u een tijdschakelaar bestellen om een bepaalde hoeveelheid demi-water te produceren. Hiermee voorkomt u overstroming en kunt u ondertussen doorgaan met u werkzaamheden. Hiermee heeft u geen omkijken naar de productie van het demi-water. Dit ter voorkoming van overstroming van het te vullen apparaat, jerrycan of fles.

Losse onderdelen zijn ook bij te bestellen!

 

Hoeveel demi-water kunt u produceren?

Via de link onderaan de pagina komt u rechtstreeks uit op de website van uw waterbedrijf. Hier kunt u oa de hardheid van uw kraanwater nagaan. Onder downloads vind u onze datasheet waar met de opgevraagde hardheid de te verwachten hoeveel demi-water na is te gaan. U kunt ook contact met ons opnemen om te weten te komen hoeveel demi-water dat u kunt produceren. Wij informeren u graag!

De capaciteit van een buispatroon(navulling) varieert. Dit is afhankelijk van de zuiverheid van het aanwezige leidingwater wat per regio kan variëren en bepaald wordt waar u gevestigd bent. Door de kleurindicator ziet u tijdens de productie van het demi-water de kleur van groen naar blauw veranderen. Als deze harsen volledig blauw zijn, zijn de harsen uitgewerkt en dient de navulling te worden verwisseld. Na het wisselen van de buispatroon kunt u opnieuw demi-water maken.

Enkele voorbeelden, die slechts ter indicatie dienen, vind u in het proefondervindelijk vastgestelde overzicht terug. Om de juiste capaciteit te bepalen en de dH(Duitse hardheid)-waarde vast te stellen is een analyse noodzakelijk. Afhankelijk van de kwaliteit van het aanwezige leiding – kraanwater kunt u de volgende hoeveelheid demi-water produceren:

 

Capaciteit  in liters         Verontreiniging per liter

Hier vind een overzicht van de Nederlandse drinkwaterbedrijven waar de kwaliteit en oa de hardheid van het drinkwater kan worden opgevraagd.
Overzicht van de Nederlandse drinkwaterbedrijven

750                                          3 dH (50 ppm)

400                                          6 dH (100 ppm)

200                                         11 dH (200 ppm)

130                                         17 dH (300 ppm)

90                                           22 dH (400 ppm)

40                                           28 dH (500 ppm)

 

Water doorstroming: max. 40 liter per uur

Max. waterdruk in apparaat:0,34 bar

Max. toevoer waterdruk: 3,50 bar

Kwaliteit demi-water WP78: 0,5/1,5 micro Siemens per cm3

pH: 5,0-7,0

Kwaliteitscontrole: Middels de aanwezige kleurindicator

Afmetingen: Diameter rond 90mm, hoogte 520mm

Gewicht: 2,25 kg.

 

Waterkwaliteit

Om de kwaliteit van uw leidingwater te controleren vind u hieronder de link naar uw waterbedrijf.  U komt direct op de pagina uit waar u uw postcode in kunt vullen. Daarna ziet u meteen de gegevens van de waterkwaliteit in de plaats waar u gevestigd bent. Ook kunt u middels andere postcodes de waterkwaliteit in beeld krijgen.